Televisie-ontvangst probleem door het nieuwe mobiele 4G netwerk

Uit het nieuws van 10 februari 2014: uitrollen van 4G netwerk kan zorgen voor storing van televisiebeelden! De 4G netwerken bieden de mobiele beller en internetter veel meer snelheid dan tot nog toe het geval was. Maar … door de uitbreiding van de 4G-netwerken kunnen ook storingen optreden in televisiebeelden! Kabelbedrijven waarschuwen hiervoor.

Het 4G-netwerk voor sneller internet op mobiele telefoons zendt namelijk deels uit op dezelfde frequenties als sommige televisiezenders, met als gevolg storingen: blokjes, vegen, of helemaal geen signaal meer! Doordat de 4G-netwerken steeds verder uitgerold worden zal dit probleem binnen korte termijn toenemen.

Kabelbedrijven èn consumenten kunnen iets doen om deze problemen op te lossen. Kabelbedrijven kunnen bijvoorbeeld de populairste televisiezenders in een ander deel van de kabelbandbreedte onder te brengen, zodat ze niet meer ‘botsen’ met ethersignalen van de 4G netwerken. De consument kan thuis zorgen voor betere kwaliteit coaxkabels en coaxstekkers.

Zaak dus om de huidige bekabeling eens onder de loep te nemen. Overal Beeld & Geluid kan hierbij assisteren en installeren.