Vaste internetverbinding voor je Smart-TV via coaxkabel

Veel smarttelevisies worden via het draadloze (Wi-Fi) netwerk verbonden met internet. Dat geeft vaak problemen, bijvoorbeeld als de smart-TV te ver weg staat van het toegangspunt (modem/router) van dat draadloze netwerk. Als alternatief voor een bekabeld netwerk wordt vaak gekozen voor een powerline tussen het modem/router en de televisie. Powerlines maken via je elektriciteitsbedrading een netwerkverbinding tussen het modem/router en de smarttelevisie. Een nadeel van een powerline is dat elektriciteitsdraden uiteraard niet ontworpen zijn voor communicatie en daardoor gevoelig zijn voor storing. Een oplader van bijvoorbeeld een tablet, kan zomaar voor een vermindering in dataoverdracht zorgen. Resultaat: freezing frames, vertragingen of storingen op YouTube, NetFlix, UitzendingGemist etc. Garanties voor een goede internetverbinding via een Powerline zijn er dus niet.

De oplossing

Overal Beeld & Geluid heeft een alternatief dat wèl werkt, namelijk een vaste internetverbinding via je huidige coaxkabel! Met een MoCa-systeem is het mogelijk om je televisie- en internetsignaal over één kabel te laten lopen. Overal Beeld & Geluid adviseert om waar mogelijk apparaten die gebruik maken van internet te bekabelen. Bekabel bijvoorbeeld je smarttelevisie, gameconsole en mediaspeler. Maar ook je beveiligingscamera’s kan je beter via een kabel op internet aansluiten. Door deze apparaten buiten het draadloze (Wi-Fi) netwerk te houden raakt dit netwerk niet verstopt, maar blijft het vrij voor je tablet, smartphone en andere apparaten die je niet kunt bekabelen en kan je op deze draadloos internet apparaten zonder problemen genieten van streaming internetdiensten als YouTube, NetFlix, UitzendingGemist etc.

In veel huizen ligt echter geen bekabeld netwerk naar alle ruimtes. Het MoCa-systeem is daarom een heel goede oplossing om in ieder geval al je smarttelevisies van een vaste internetverbinding te voorzien. Benieuwd of uw Centrale Antenne Installatie (kabelaansluiting) geschikt is voor de MoCa technologie? Neem contact met ons op via 06 14 694 694.